18. januar · landbrugsavisen.dkKina åbner markerne for gmo-majs og sojaHenrik Brinch-Pedersen, som er professor og sektionsleder ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet peger på, at Kina er verdens største importør af soja. Læs artikel
26. juli 2023 · Effektivt LandbrugMedie: Forsker mener genteknologi til afgrøder skal lempesHenrik Brinch-Pedersen, professor ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, mener, at hvis EU ønsker at reducere sit forbrug af sprøjtemidler og samtidig sikre fremtidens fødevareproduktion mod tørke, bør der åbnes op for brugen af nye teknologier til avl af afgrøder, skriver Agriwatch For øjeblikket er disse teknologier underlagt de samme strenge krav som GMO-teknologierne, også kendt som gensplejsning. Læs artikel
26. juli 2023 · LandbrugsAvisenMinister ser gerne nye genteknikker brugt i dansk landbrugOgså forsker Henrik Brinch-Pedersen, professor ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet har bakket op om de nye teknikker. Læs artikel
25. juli 2023 · Food SupplyForsker: EU er nødt til at lempe regler for at sikre fødevareproduktionSådan siger Henrik Brinch-Pedersen, professor ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet. Læs artikel
2. maj 2023 · Aarhus UniversitetWebinar: Vidensyntese om klimatilpasning og landbrugHenrik Brinch-PedersenLæs artikel
24. april 2023 · Via RitzauInvitation til journalister til AU Flakkebjergs 25-års jubilæumHenrik Brinch-PedersenLæs artikel
19. maj 2022 · Videnskab.dkSådan indtog verdens første planter landjordenOg hvis et gen har overlevet i 470 millioner år, er det, fordi det er vigtigt, påpeger Henrik Brinch-Pedersen, for, som han siger: Læs artikel
22. oktober 2021 · AvisendanmarkDu spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ejDet kan måske lyde overraskende, for et stort flertal af europæerne er modstandere af genmodificering, men faktisk er vi med Henrik Brinch-Pedersens ord omgivet af GMO, som importeres i store mængder som dyrefoder. Læs artikel
16. juli 2021 · LandbrugsAvisenSkrevet af: Farvestof fra gulerødder kan erstatte syntetisk farve i fremtidens fødevarer"Tidligere forskning har påvist uønskede bivirkninger hos specielt børn ved indtagelse af nogle bestemte synetiske farvestoffer", skriver professor og sektionsleder Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. Læs artikel
7. juli 2021 · DCA - Nationalt Center for Fødevarer og JordbrugPlantebaseret farvestof fra gulerødder kan erstatte syntetisk farve i fremtidens fødevarer”Tidligere forskning har påvist uønskede bivirkninger hos specielt børn ved indtagelse af nogle bestemte synetiske farvestoffer,” fortæller professor og sektionsleder Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. Læs artikel
16. december 2020 · DCA - Nationalt Center for Fødevarer og JordbrugNy hvedemutant kan lære os mere om speltPublikationen ” A novel wheat q’ allele identified by forward genetic in silico TILLING” er skrevet af Claus Krogh Madsen og Henrik Brinch-Pedersen Kontakt: Læs artikel
13. november 2020 · NetAvisenVoxpop: Nej tak til genmodificerede afgrøderTidligere på ugen fortalte forskeren Henrik Brinch-Pedersen til NetAvisen, at de genmodificerede organismer (GMO’er) burde udbredes mere, da de giver et godt og sikkert udbytte, til forskel fra økologiske afgrøder. Læs artikel
22. juli 2020 · MY DAILY SPACENEWS: Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarerVi ved også, at der findes en høj koncentration af anthocyaniner i sorte gulerødder, men sorte gulerødder er svære at dyrke i store mængder, da de er meget små, har en tendens til at gå i blomst og de har en lav resistens overfor sygdom og dårlige vejrforhold, forklarer professor Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Agroøkologi. Læs artikel
14. juli 2020 · Effektivt LandbrugForskning: Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarer 14-07-2020 15:55Vi var interesserede i at undersøge, hvordan det var sket, og hvorvidt orange gulerødder stadig har mekanikken til at producere farvestoffet liggende latent i sig, fortæller professor Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Agroøkologi. Læs artikel
7. juli 2020 · News BreakPRM / Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarerProfessor Henrik Brinch-Pedersen, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Læs artikel
7. juli 2020 · Via RitzauGulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarerProfessor Henrik Brinch-Pedersen, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Læs artikel
26. juni 2020 · DCA - Nationalt Center for Fødevarer og JordbrugGulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarerVi ved også, at der findes en høj koncentration af anthocyaniner i sorte gulerødder, men sorte gulerødder er svære at dyrke i store mængder, da de er meget små, har en tendens til at gå i blomst og de har en lav resistens overfor sygdom og dårlige vejrforhold,” forklarer professor Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Agroøkologi. Læs artikel
15. maj 2020 · Altinget FødevarerProfessor: Der er brug for opdatering af EU-regler om genteknologiKan vi være tjent med det?, spørger professor Henrik Brinch-Pedersen. Læs artikel
14. oktober 2019 · Økologisk LandsforeningØkologer åbner døren på klem for Crispr-teknologienHenrik Brinch-Pedersen, professor MSO ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik - Afgrødegenetik og Bioteknologi på Aarhus Universitet, ser ingen grund til at bekymre sig om Crispr og anbefaler derfor teknologien. Læs artikel